Фото надано Михайлом ллнком.12-го березня цього року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм “Толока”, створений за мотивами твору Тараса Шевченка.
Нараз багато фльмв, як мають непросту сторю – знмаюся вдвч або навть утрич довше. “Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Намагашся вгадати, що ж цим хотв сказати режисер. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими: саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати, - переконаний засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега. Стрчку "Толока" зняв режисер Михайло ллнко. Що тльки не зробить жнка, щоб звльнити свого брата з турецького полону.
Проблема, одначе, в тому, що згадану мною тему неможливо звльнити вд нацональних мотивв: деться про спосб виживання нац в конкретних сторичних умовах, як складалися впродовж тисячолть об’днались у народному звича. Але розпочати пдготовку до зйомок вдалось аж у 2012-му. А завдяки доброзичливим зовншнм сусдам збирати толоки укранцям доводилось часто. Вот как описывают сами создатели предстоящий фильм: — Укранське кно. Шевченко писав: козаки похали шукати брата у Крим.
— Узагал головна пружина т де залишилася. НЕТ": Укранський трилер "Стороннй" отримав приз за найкращий сценарй на мжнародному кнофестивал в Лос-Анджелес. Кого найчастше запрошують режисером оператором для зйомок роликв? Звичайно, ноземцв. У фнал з’являться укранська народна камасутра, що перемага свою любов’ю. За словами ллнка, дея створення стрчки виникла давно, коли вн разом з братом сидв у рдному сел та задумався, що толока – це головна об‘днуюча програма. локац (як тепер кажуть) також сильно вдрзнялися. Для мене, це одна з найкращих екранзацй творв великого Кобзаря. Втм, я вдхилився, а у фльм важлива тема, яка об’дну вс сюжетн лн. Романтична балада Толока створена компаню ллнко Фльм.
А лейтмотивом картини стала авторська верся укрансько народно псн Чорна очка, як терен (в нтерпретац Михайла ллнка Укранська народна камасутра). Псню у фльм виконали вдом музиканти, актори, волонтери. Саунд-продюсер треку — Сергй Фоменко (Фома).