— Як говорив великий Григорй Савич Сковорода: "Займайся тим, що тоб подобаться". Давно. Я з акторсько родини, на початках було тяготння стати пожежним, льотчиком або футболстом. Але я ходив з 13-ти рокв у театр Збройних сил Украни, яким керував Костянтин Лнартович, вн уже давав мен рол…
Фльм був запущений за певним сценарм. Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Розказати про Толоку як укранське явище режисер фльму Михайло ллнко задумав ще понад пвстолття тому. Але вона вперто, як сотн поколнь укранцв, знову й знову зводить з рун. Тобто наш фльм вийшов довол життствердним. Це почалось ще до трипльських часв.
Ми виршили, що нам потрбно записати всх важливих людей, як беруть участь у Толоц як у самому фльм, в толоц як культурнй стор. не написано, як люди були, як вони зустрлися, чому саме так. У цй розмов про кно, Украну, про зв’язок мж минулим сьогоденням було багато особистого, флософського, болючого дуже свдомого. У ширшому понятт укранська нацональна дея сьогодн – розрвати коло виснажливого сторичного циклу, вийти на пряму дорогу, а найближче – перемога. Втм, сюжет Толоки увбрав у себе не лише поезю Шевченка та укранський лтопис, а й спогади з дитинства вана Миколайчука. Та скажу чесно, артхаусу, на мою думку, там вистача на три стрчки. Одну серю знма цей режисер, другу – нший, потм ще хтось. Якщо говорити про сюжет фльму, то головною геронею виступа тут жнка Катерина. Лише у 2013 роц режисер розпочав роботу над стрчкою.
ua, як проходив кастинг у комедю "Мй ддусь - Дд Мороз". Перепродавати завжди простше, нж створювати сво. Головна героня Катерина та хата фактично мандрують столттями. У фльм стльки прошаркв, що кожен знайде щось сво, адже 400 рокв в однй стор — це чимало”. Спочатку через цензуру Радянського Союзу, а в перш роки незалежност Украни держава не дбала про втчизняний кнематограф. Крм того, Михайло Герасимович ззнався, що на написання сюжету стрчки його надихнув твр Тараса Шевченка.
95-рчний Теодор Хамар: Сусд пдробив договр, нбито я продав йому свою хату за 10 тисяч доларв…