Михайло ллнко — укранський кнорежисер, сценарист, актор, академк Нацонально академ мистецтв Украни, заслужений дяч мистецтв, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита нч. З 1994-го — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Член НСКУ. Став першим головою правлння Укрансько Кноакадем. Найвдомш режисерськ роботи М. ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н.
Мене часто питають, як можна створити фльм з вршу на дв сторнки, – каже режисер Михайло ллнко. Сценарй почав змнюватися. В укранський прокат фльм Толока вийде навесн, 12 березня. Я прихав до Кива, одразу потрапив а службу до вйськового телебачення паралельно знявся у картин "Оснн спогади" - чесько-ранському проект, де я грав солдата, який повернувся з пслявйськовим синдромом. — Можемо нарешт сказати, що укранське кно розвиваться?
Цей фльм — не просто сторя кохання двчини, яка чека коханого з полону. Представник вд Держкно вгенй Коваленко також був лакончний у свой промов заявив - у вдомств давно очкували на вихд Толоки. Прзвище рзних ллнкв у фльм звучать аж трич. Можливо, хтось оцнить це як хвастощ, але все ж таки: коли у 2012-му вийшов на екрани “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, вн шокував тим, що укранський фльм збира черги перед касами на клька днв уперед. Саундтрек до фльму Толока – нтерпретаця Михайла ллнка псн "Чорн очка, як терен" Толока – це тамна зброя та стратегя виживання Украни. Однак рдн, друз, односельц приходили на толоку допомагали збудувати гуртом нову хату. Хай знову палить. Це дв важлив сутност ц стор.
Кожне випробування руйну хату Катерини. мене це влаштову, – розповда вн. Не дорого в хорошому стан. Там вони торкаються й ц теми — треба вже розрвати те замкнуте коло страждань. Так само тро козакв з рядкв: просто Семен Босий, ван Голий та ван Ярошенко.
Релиз Толоки запланирован на 12 марта 2020 года.Як повдомля пресслужба Держкно, переглянути трейлер можна на YouTube.