12 березня вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм, створений за мотивами твору Тараса Шевченка. Стрчка знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни.
за цей час сторя Украни перегорнула дуже драматичн сторнки. У фльм зграли вдом укранськ актори: Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Сергй Романюк, Олег Примогенов, Мирослав Гай, Тетяна Нагрняк, Василь Кухарський, Дмитро Рибалевський. Я заздрив лтописцю: яку ж треба мати фантазю, щоби заповнити буквами таку товстелезну книжку! Я не мг написати й одно сторнки Как я провёл лето (я вчився в Москв). Особливо у нашй Толоц. Промокампаня фльму вдбуваться за пдтримки Благодйного фонду горя Янковського. Стрчка знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни.
Мсцевсть добре вдповдала творчому задумов. Укранський кнематограф – словосполучення, завдяки якому вам стовдсотково вдасться спровокувати дискусю. Тод фльм брав участь у конкурс Держкно Украни, в якому йому, на жаль, не вдалося перемогти. — З вступом у дю закону про квоти в Укран почали бльше знмати фльмв укранською мовою. Трапилась бда глина, вода, очерет деревина.
Вона створена компаню “ллнко Фльм” за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно. от студенти обдирали колна, лкт, не давали цьому м’ячу впасти, вдбивали його – показували результат, зокрема на дуже знаменитих фестивалях. – Пд час роботи над сценарм подумав, що якщо у Тараса Григоровича не написано, як довго козаки шукали брата Катерини, то маю право пофантазувати на цю тему. Сьогодн Украна дола фатальне коло, помчаючи його кордони кров'ю – йде вйна. Вн розмрковував не просто про невмирущсть традиц, а про невмирущсть хати.
У нас мовне питання завжди обговорються. Це болячка. Ми живемо у двомовному середовищ. нколи бува, приходять студенти й кажуть, що хн актори не володють укранською. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”.