Романтична балада Толока створена компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно.
Я фанат мстифкац казки, це у фльм, як було у стрчц Михайла ллнка Фучжоу. Вийшло про любов. Грим, поведнка, мова – було з чого посмятися навть злякатися. “Це було неймоврно! Зустрнемось повторимо!” - закликали вони. це спткало не лише мою картину, а й багато нших фльмв. На долю Катерини час вд часу випадають драматичн випробування, але толока допомага й вистояти та воскресити хату. “Тарас Шевченко да таку можливсть. 12-го березня цього року вперше за часи незалежност Украни на кноекрани вийде фльм “Толока”, створений за мотивами твору Тараса Шевченка.
А якщо додати сюди 46 рокв вд початку задуму, то виходить майже 52 роки! А дуже хотлося. Також наскрзним символом врш Тараса Шевченка, який супроводить головну героню протягом усх перодв. Варто згадати реплки одного з телевзйних каналв, коли пролунало, що укранська мова взагал не пристосована до серйозних тем. А над усм — Катерина. Тут зачепили гостру тему еколог – навмисно гперболзовано показано процес будвництва дому, вирит ями, бетонн блоки – усе не живе, штучне. У першу чергу про Миколу Гоголя та Олександра Довженка. — Чи зрозум сторичний символзм та аналог Толоки масова публка? Хто ваш глядач? Вона знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни.
Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. Нби фльм, знятий в 70-их роках, дивним чином перенсся на екран сьогодн, дорогою набувши елементв сучасност. Режисер також пдкреслив, що для нього головне — глядач: “Це наш глядач, бо ми робили фльм насамперед для укранського глядача, без перебльшення. Фльм "Толока"- це сюрреалстична алюзя про сторю Украни, показана через сторю одн хати. У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйона гривень, що становить 98% вд загально вартост виробництва. Зрки: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк5 листопада в нформацйному агентств “УНАН” о 13. Толока – це стратегя виживання Украни, наша зброя проти вон, загарбникв, руйнування укранського села, Чорнобиля.
У фльм "Толока" народний артист Украни, лауреат Державно прем Украни мен Олександра Довженка, лауреат Нацонально прем Украни мен Тараса Шевченка, лицар ордену "За заслуги I, II III ступенв", лауреат театрально прем "Кивська пектораль", лауреат прем сьомого Мжнародного театрального фестивалю Academy of Performing Arts Awards (Пекн / Китай) в номнац "Краща чоловча роль" навчить глядачв ловити використовувати кульову блискавку в лкувальних цлях!