У головну героню Катерину закохуються тро козакв. Свй вибр Катерина доврила дол, пообцявши стати дружиною тому, хто зможе визволити з полону брата. Дво з трьох козакв гинуть, намагаючись виконати умову кохано, третьому вдаться врятувати брата, але брат Катерини виявляться зовсм не братом...
З Толокою, за його словами, жодних питань не було, адже це найбльш укранський найбльш самобутнй фльм. Балада Шевченка фльм ллнка нби притча про долю Украни. Я взявся знмати фльм Фучжоу, а вн вийшов про любов. Вс матерали, як розмщен на цьому сайт з посиланням на агентство "нтерфакс-Украна", не пдлягають подальшому вдтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якй форм, накше як з письмового дозволу агентства "нтерфакс-Украна"Укранський фльм Толока, знятий за мотивами балади Тараса Шевченка виходить на широкий екран 12 березня. Толока – це спльна сила. Ми з ними багато сплкувалися — про сторю та долю Украни. А завдяки доброзичливим зовншнм сусдам збирати толоки укранцям доводилось часто.
У ввторок, 25 лютого, у Львов вдбувся допрем'рний показ фльму Михайла ллнка "Толока". У мене вс запитують: “Ти справд похвалив фльм?”. Бува, вдаться. Плануться через нтернет-платформу Спльнокошт за 200 днв збрати 2 мльйони гривень. Взять у домовину". Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана. — Ситуаця дуже тривожна.
У фльм також зобразили маловдомий факт з життя вана Миколайчука, про який той планував розповсти незадовго до смерт, повдомля кореспондентка "Форпосту". безлч шедевральних короткометражок до 10 хвилин. нчого у них не виходить, бо толока, — розповв Михайло ллнко. Фльм-балада “Толока” створювався за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”, написану у 1848 роц. Я не хотв обслуговувати цю деологю, тому доводилося дуже довго шукати такий сценарй такий матерал, за який би мен не було соромно. Фльм народжуться багато разв – пд час виникнення задуму, потм коли пишеться сценарй, а дал – на кожному новому етап, з кожним новим членом знмально групи, з кожним затвердженим актором, з кожним знмальним днем, пд час монтажу створення музики… Провдною темою фльму “Толока” стала укранська псня “Чорн очка, як терен”, у обробц та з словами, як придумав режисер.
"Це - трейлер фльму "Толока". Другого фльму, з яким погодився спвпрацювати наш фонд. ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. Фльм "Толока"- це сюрреалстична алюзя про сторю Украни, показана через сторю одн хати. Хати, яка руйнуться з кожним сторичним катаклзмом вдбудовуться знову. Хати, в якй шевченквська Катерина чотири столття чека повернення свого коханого. Цей фльм для мене звучить як гмн укранському волонтерству...", - пише в опис до трейлера засновник фонду Вталй Дейнега.