— Мен вже чимало рокв. Не кажу про 25, навть не 50. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Навть не знаю, що сказати…
Поки це спрацьовувало. Творц фльму "Толока" презентували другий офцйний трейлер стрчки почали спльну нцативу з фондом "Повернися живим". Кнокомпаня “ллнко Фльм” представила Держкно готовий фльм-притчу Михайла ллнка “Толока”, що створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”. В глиняних стнах хати залишилися вдбитки слв багатьох поколнь. Але, герой з’являтися почав. Давно помчено: нод час летить, а бува, тече повльно, майже зупиняться. Цей перод – неоцнений, адже це був чималий внесок.
Зйомки фльму стартували у лютому 2013 року, а прем’ра картини запланована на березень 2014 року – до 200-рччя вд дня народження Великого Кобзаря. А про надю? Я давно хотв зняти фльм про Украну. завжди псля руйнування, вйн, бд укранц вдроджувалися. У мене – сторичною сценою засвання земл канцелярськими скрипками та дубом з налпленими мазанками. Про це повдомля органзатори показу. – Оповдально втиснути у 2 години 400 рокв стор – неможливо. Як змнювалися ви ваш картини з роками?
Одне з завдань стрчки – змагатися з тими мфами, як нам нав’язують. У фльм "ТойХтоПройшовКрзьВогонь" – натуральна укранська толока поруч з нданськими вгвамами. Коли настали часи горбачовсько перебудови, я подумав, що, може, зараз-таки вдасться отримати згоду на зйомку такого фльму. З людьми, що попри вдчай, навть в обмеженому оточенн не втрачають ври. Так сигнали не можна назвати оптимстичними. от саме рядки Шевченково балади У т Катерини … лягли в основу фльму Толока. Щоб загарбать з собою У 2019 роц режисер та нш автори провели 26 показв у зон ООС для укранських бйцв. Я не можу роздлити на чотири частини роки очкування, бо для мене це один фльм – квартет, що складаться з рзних музичних нструментв, але об’днаний спльною мелодю. У головну героню Катерину закохуються тро козакв.
Гетьман ван Мазепа заносить в хату розкшне дзеркало, потому декоративн театральн хати, укладен одна в одну за принципом матрьошки, нш реч. Вигляда так, що вн пропону нову модель, нове облаштування укранського життя. Де дзеркало водночас рятвними дверима, куди год проникнути росйському самодержцев.