До реч, про лто: лто я проводив у Черкасах. Це був нший бк електрички. Все, що я пам’ятаю до школи, — також Черкаси. З одного боку кол була росйська мова, з другого — укранська... локац (як тепер кажуть) також сильно вдрзнялися. А особливо, вноч. Вноч в Черкасах спвали. Електричка рухалася свом сторичним маршрутом. Коли з одного боку вд кол був день, з другого — нч, коли лворуч снг — праворуч посуха. В одному вкн — процвтання, у протилежному — зубожння...
Щоб кожен вдчув (не емоцйно, а серцем) себе частиною укрансько спльноти. Музикант Сергй Фоменко розповв, що толока — це спльна сила. — У режисерв люблять питати про особлив моменти пд час зйомок. Дистриб’ютор – компаня UFD. — Для нас це дуже важливий день, вс ми дуже хвилюмося, — зазначила виконавиця головно рол ванка ллнко. Якось жартома запропонував навчити й мене. Це про те, що кожного разу з Украною прощались казали, що Украни нема.
— З вступом у дю закону про квоти в Укран почали бльше знмати фльмв укранською мовою. Були би птчинги та грош. Цей фльм особливий. Суто на мй погляд, тут можна було би пошукати баланс. У кожному з цих фльмв репетиця "Толоки".
Брати ллнки звернули увагу тод на справжню укранську хату - на толоку, яка здавна уособлю в соб особливу флософю та свтогляд нашого народу. Вони нам давно знайом, нема сенсу ще раз перечитувати х. Сюжет: Провдною ниткою сюжету слугу сторя стосункв Катерини Василя. Тод под почали розгортатися настльки бурхливо, що не могли не торкнутися фльму. Сусди — татари кримськ передусм, у передфнальних епзодах вони теж дстануться стацонарного снування. Тльки в 2013 роц Толока отримала шанс на втлення.
Показ фльму та зустрч з творчою групою вдбудуться в кнотеатр Палац Кно (вул. вана Франка, 27 лютого о 19:00.