Зазначимо, що першими глядачами стрчки стали вйськовослужбовц й мирне населення зони проведення ООС восени 2019 року у понад 20 мстах селищах Донецько та Лугансько областей.
“Ми з гуртом “Мандри” зробили музику, до нас долучились багато класних людей. Катерина пообцяла свою прихильнсть тому, хто зможе його звльнити. Кримське, с. З одного боку кол була росйська мова, з другого — укранська. Творц фльму й актори прихали, аби розповсти про фльм. “Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм.
А толока – це спльнота, – поясню музикант. В епзод Полтавсько битви уже програмуться ускладнення структурно будови Хати смейного облаштування. Промокампаня фльму проходить за пдтримки Благодйного фонду горя Янковського. Згодом змнювалися варанти ймоврних назв — "Життя одн хати", "Побачити померти". Засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега прокоментував спвпрацю з Толокою так: Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Один каже: Брате, А головне — наявнсть цлком конкретно хронотопчност, часо-просторових мфологчних конструкцй. Правовласники фльму переховуватимуть з кожного придбаного квитка 7 гривень на потреби укранським вйськовим. Пд самснький початок сеансу з'явився й Ахтем Сетаблав. Завдяки братов Юрю ллнку в мене з'явилася дея створити його, а коли прочитав баладу Шевченка – тод вс пазли склалися.
Усм! Можна було б назвати фльм пафосно Побачити померти (To Survive And Die), але назва у нього нша. Але, може, саме вона нас ще до терплячост привчила. Але дапазон дуже широкий. Те, на що так ввся Олександр Довженко, — епзод свята в Каховц з приводу вдкриття каналу, який даватиме воду Криму, вочевидь легкий кпин у його бк.
— Тобто саме там той глядач, на якому можна переврити — чи ма фльм якусь цну, чи не ма. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу повз туди. Поздка вдбулася восени, ми планували 12 показв, а вийшло 26. з Толокою ми прохали вд Щастя до Маруполя… Зробив висновки, ще було трохи часу пдправити деяк детал, змстити акценти, додати реплки.