Найдивнше те, що толока – це ункальна, переможна система укранського самопорятунку. Вона, як не дивно, не залишила слду н в лтератур… принаймн я не знайшов... я не знайшов в поез, я не знайшов в живопис, хоча це дуже красиво. Я не знайшов окремо теми в кно.
це дуже тривожний момент. це спткало не лише мою картину, а й багато нших фльмв. Якщо хтось з вас бачив хоча б один з перелчених фльмв, той зна, що ллнков притаманний стиль такого соб фольклорного “магчного реалзму”, де поднуться реальне з мстичним та символчним. 26 лютого в вано-Франквську вдбудеться допрем’рний показ фльму Михайла ллнка Толока та зустрч з творчою групою: режисером Михайлом ллнко, ванною ллнко, котра зграла головну героню Катерину та саундпродюсером та одним з акторв Сергм Фоменко Фома (гурт Мандри). Вн робився з липи, нколи передавався вд старо хати до ново, бо знайти потрбне дерево було непросто. Але у верс ллнко героня вижива.
Про це 7 лютого повдомили Гал-нфо у прес-служб Льввсько мсько ради. Для мене – це основна фокус група глядачв. ван кивнув: мовляв, ншим разом. Першими глядачами стрчки вже стали вйськов та жител прифронтових територй. Можливо, хтось оцнить це як хвастощ, але все ж таки: коли у 2012-му вийшов на екрани “ТойХтоПройшовКрзьВогонь”, вн шокував тим, що укранський фльм збира черги перед касами на клька днв уперед.
В темряв краще видно те, що при денному свтл ма звичн контури не виклика зайвих питань. У прокат фльм Толока вийде з 12 березня. Про фльм У фльм Толока говорити з хатою буде Катерина з балади Шевченка У т Катерини хата на помост. — Читай! Це, мабуть, мпульс вд вана. А потм – знову збиралася толока вдбудовували мазанку – лпили глинян боки, накривали стрху. Вышел первый трейлер большого украинского долгостроя Толока от режиссера и сценариста Михаила Ильенко, решившего снять амбициозную аллегорию о многовековой многострадальной украинской истории на основе поэмы Тараса Шевченко Катерина.
“Це коротенький твр Шевченка на дв сторнки. Вн про Катерину, яка столттями чека на коханого з полону. Вона – сильна й молода – знову й знову вдбудову затину”, – зазнача режисер Михайло ллнко.