Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. Жнка не стар не втрача надю, вона красива сильна, готова вддати все заради лише одного – побачити коханого. Щоразу, яке б лихо не пронеслось не зруйнувало домвку, знову знову знаходить сили пднятись жити.
Як жанрв – комедя раптово змню трагедю, а та перетворються на театр абсурду. В глиняних стнах хати залишилися вдбитки слв багатьох поколнь. ця актуальнсть почала заявляти про себе. Не кажу про 25, навть не 50. Важко соб уявити ншу культуру, де на найвдомшу лтературну постать був накладений мораторй на пв столття.
Стежте за нформацю. Думаю, у телевзйнй верс буде час, аби поговорити на цю тему, спробувати дати вдповд на порушен вами питання. Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом. ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. там було питання: що робити? Чи скурвитися спасплюжитися чи, навпаки, лишитися людиною. З 1997 року — органзатор кнофестивалю Вдкрита нч. дивитися, думати, дяти!
Через обмежену кльксть мсць у зал на показ змогли потрапити не вс. Це код з нашо генетично пам'ят, у часи випробувань вн пробуджуться й активзу все для перемоги. Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой. У фльм ллнка Катерина – ну… це просто звичайна Катерина у виконанн ванни ллнко. Через увесь фльм геро спвають укранську народну псню Чорн очка, як терен. Цей фльм Михайла ллнка багатий на рзн символи та символи у символах, саме тому вн рекомендований для перегляду радше дорослй аудитор, яка здатна зрозумти хоча б частину всх пдтекств та “мж рядкв”.
Засновники постродакшен-компан Coffeepost, продюсери Андрй Роговченко та Дмитро Данилов тут не просто так: Coffeepost також була залучена до створення фльму