Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, Михайло ж автором сценарю та спвпродюсером.
— Червоною стрчкою у фльм проходять слова Тараса Шевченка А у т Катерини. Давно помчено: нод час летить, а бува, тече повльно, майже зупиняться. Акторка пророку цьому фльму довге життя, бо, каже, вн про суть укранцв: Мен дуже сподобалося таке прислв'я: Вони хотли поховати нас, але вони не знали, що ми насння. Читайте також: Найочкуванш укранськ фльми 2020 рокуДовгоочкуваний фльм Михайла ллнка Толока вийде у всеукранський прокат 12-го березня. Мене питають: як вдалося перетворити такий маленький врш на повнометражний фльм? Тамниця у тому, що цей врш, попри те, що вн — шедевр, написаний дуже скупо. Що вкотре продемонструвало циклчнсть стор. Так у фльм з'явилася тема Криму, де вдбуваться остання толока. Яке б не було нещастя чи блискавка, чи вйна, хату зруйнували, спалили, але ось глина, очерет, вода, ще трохи деревини толока – й життя продовжуться, це стратегя виживання Украни, – сказав режисер фльму.
толока - життя. Вона, як не дивно, не залишила слду н в лтератур… принаймн я не знайшов. Це болячка. Одну з останнх свох ролей у житт (Бригадира) в картин зграв видатний укранський актор — вано-франквець Сергй Романюк. Фльм – це живий органзм В основ сюжету стрчки – один з творв Тараса Шевченка, а хронологя д простягаться аж на 400 рокв. Кожне випробування руйну хату, але вона вперто вдбудову.
Коли фльм робиться так довго, з ним не хочеться розлучатися. Поки що тиша – це дуже тривожить. Шсть рокв ми Толоку знмали. А тема Катерина — хата — жноча тема матрархально душ Украни може бути частиною тамного укранського коду, про який ви говорили. Режисер бдкався, що ма робити, адже вклав у фльм грош нвесторв. Варто згадати реплки одного з телевзйних каналв, коли пролунало, що укранська мова взагал не пристосована до серйозних тем. Цей фльм особливий.
Центрального персонажа Катерину зграла ванна ллнко. Актриса ззнаться, що ця роль велика та складна, а втлити якнайкраще й допомогли атмосфера, котра панувала на майданчику 18 рокв служння в театр. Браво! – це слово, мабуть, найточнше охарактеризу гру в стрчц. ванна справилася з цим непростим та багатогранним персонажем. Як на мене, вдбулася справжня магя перевтлення. Особисто я, просто не уявляю ншо актриси у цй рол.