Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Там чомусь це питання не виника. Я починав у часи, коли росйсько мови було набагато бльше. Нагадувати про укранську, доводити та пояснювати доводилося чи не щодня. Я навчався у московському ВДКУ. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол. Приходиш в нститут, якщо не знаш мови – ди на рк на пдготовч курси, вчи й повертайся. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою.
Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав. Так заспвали Фома, Фагот, ван Леньо, сам режисер ллнко. А про надю? Я давно хотв зняти фльм про Украну. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умову, третьому вдалося врятувати “брата”, який насправд виявився коханим Катерини. У ролях: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх, та н. Тема вано-франквцв у Толоц спонука перейти до аналзу операторсько роботи. Дуже радий, що виникла пауза, бо ми змогли не просто пролюструвати врш Шевченка, а наповнити його тим змстом, свдками учасниками якого ми , – наголосив Михайло ллнко. Коли почав працювати, подумав: “А як екранзац творв?”.
Музикою пронизана вся стрчка. По сут, фльм явля собою велику передмову до врша Шевченка розгорнуту пслямову для нього. Восени минулого року вдбувся допрем’рний промо-тур картини у зону ООС. Де дзеркало водночас рятвними дверима, куди год проникнути росйському самодержцев. – Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц в АТО. До роботи над сценарм приднався художник Роман Адамович. Провнцйнсть переслду нас. Найбльш вдом режисерськ робити ллнка: Фучжоу, Сьомий маршрут, ТойХтоПройшовКрзьВогонь та н. Якщо ти прогуляв цю лекцю у ВДКу, можу пдказати: вертеп — це щось на зразок дерев’яного телевзора (wooden TV), який був поширений у нас у XV — XVIII столттях культивував у народ православну релгю за допомогою бблйних легенд.
Так само тро козакв з рядкв: просто Семен Босий, ван Голий та ван Ярошенко. На жаль, це вважаться в нашому кновиробництв занадто великою розкшшю. Нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! А в цй п’с я антипод, я "ттушка", я людина з кримнальним минулим. Запрошумо зареструватися,щоб гарантовано отримати запрошення на показ Хати, яка руйнуться з кожним сторичним катаклзмом вдбудовуться знову. будуть Голодомор, вйна, Чорнобиль. Ви спостергали за цим процесом?
"Це - трейлер фльму "Толока". Другого фльму, з яким погодився спвпрацювати наш фонд. ми хочемо, щоб якомога бльше людей його побачили. Фльм "Толока"- це сюрреалстична алюзя про сторю Украни, показана через сторю одн хати. Хати, яка руйнуться з кожним сторичним катаклзмом вдбудовуться знову. Хати, в якй шевченквська Катерина чотири столття чека повернення свого коханого. Цей фльм для мене звучить як гмн укранському волонтерству...", - пише в опис до трейлера засновник фонду Вталй Дейнега.