Головними символами у фльм власне толока дерево роду. Толока у розумнн автора кно - це укранська призабута традиця, коли всм селом люди збирались з пдручних матералв разом будували за клька днв житло (хату-мазанку) тим, кому це було потрбно.
Якщо ми об’днан – ми сильн, якщо роз'днан – нас нема. Електричка завжди була переповненою , коли я втискувався у вагон, ворушитися вже не мг. У тих роздумах вона поднан два боки одн медал чи хати. Планувалося 12 показв, а вийшло 26. Псля пресконференц творц стрчки збралися в хол кнотеатру, аби зробити фото та вдповсти на окрем запитання журналств блогерв Вона ма таке глибоке нацональне (фольклорне) корння, що перетворю фльм у надзвичайно непопулярний сумнвний експеримент, позаяк, згдно з останнми вяннями у нашй культур в кнематограф, нацональне кно безповоротно скомпрометувало себе в усьому свт.
Не сподобався нудний початок, монотонне приговорювання врша Шевченка. Бажаючих просимо залишати коментар до фльму! — У даному випадку практика свтового кно показала, що для того, аби була яксть, потрбний процес. Таке житло будувалося швидко, однак було невитривалим. Через нестачу фнансування зйомки фльму переривалися.
— У т Катерини хата на помост — маленький врш. – Це цкава думка про наше минуле, ще дотрипльске, коли так само пдймати хати. Продюсери: Михайло ллнко, Пилип ллнко, Маранна Новкова, Андрй Рзоль та н. Режисер та автор сценарю фльму – Михайло ллнко. Це була настльки добре органзована тенденця, що ми звикли до цього. У Катерину закохалися тро козакв. Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом.
Стрчку створено компаню ллнко Фльм за пдтримки Державного агентства Украни з питань кно та Мнстерства культури Украни.