Зараз команда фльму заявила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован фонду спрямован на допомогу арм.
Було багато хлопцв, на яких я дивився щоразу думав – герой. “Дизайн постера реалзований BelkaStrelka Film Branding. хата зазвичай одиначкою, такий соб хутрець, нчим не захищений. Толока закнчуться спльною вечерею всх учасникв (drinking). На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився. А головне — наявнсть цлком конкретно хронотопчност, часо-просторових мфологчних конструкцй. ось нарешт останнй знмальний день. Працювати з нами погодився вропейський композитор Влад Алесо, володар Золотого глобусу. В АТО я не дохав, але я сплкувався з людьми звдти. Фльм-балада “Толока” створювався за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”, написану у 1848 роц.
Цей поетичний шедевр написаний, як протокол. Оскльки ця картина за жанром пригодницька, то спокою глядач не вдчу, все вдбуваться на "внутршнй пружин", – розповв Дмитро Лнартович. Довелося знову вносити корективи. Стрчка знята за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни. Залицяльникв у Катерини не браку. У ролях: ванна ллнко, Дмитро Лнартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергй Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагрняк, вгеня Конюх, та нш. Фльм пропону чотирьохсотлтню притчу з присмаком гркувато рон – мж трагедю та комедю, де перебг часу й сторичн под частково втлюються у змодельованому, нколи навть грашковому вигляд. Толока — не лише будвельний процес. У кожному з цих фльмв репетиця "Толоки".
— Зараз хочу розширити картину, зробити телевзйну версю. ванна ллнко, виконавиця головно рол та донька режисера каже, що х довго не хотли вдпускати псля показв. До 1991 року я не мг сподватися зняти "Толоку" через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. До зйомок не дйшло – фльм зупинили. псля перегляду якого не вийде перемикнутися на ншу тему. Режисер стрчки Михайло ллнко з’являться у стрчц у сцен перед фнальними титрами. Режисер Михайло ллнко каже, що хотв зняти просто фльм про Украну. Це у нас уже було закнчилося дуже погано — ми ледь не втратили власне кно. Починався вн рядочком У т Катерини хата на помост. Фльм передбача притчу з присмаком гркувато рон — вд трагед до трагед через повний спектр нших жанрв, у тому числ комедю, абсурд, клп — у виконанн акторв, коней, кз, дтей, протехнчних димв, музикантв, каскадерв, кулястих блискавок, персонажв лялькового театру, анмац.
Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була скраю, завжди у центр громади.12-го березня вийде стрчка Толока. Вона знята режисером Михайлом ллнком за мотивами балади У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни.