Вк укрансько хати короткий – вд вйни до вйни. Якби не толока, не було б де й зустрти свого коханого. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, завжди у центр громади.
Вс ц фльми для мене – окрем дуже особлив сторнки. Тод под почали розгортатися настльки бурхливо, що не могли не торкнутися фльму. З 1994 року — кервник курсу режисури художнього фльму нституту екранних мистецтв Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Толоку пдтримали Державне агентство з питань кно та благодйн органзац. Ц грош будуть спрямован на допомогу арм.
я не знайшов в поез, я не знайшов в живопис, хоча це дуже красиво. Тому я виршив створити про це цле кно, – каже ллнко. Продюсери прокту — Пилип льнко й Андрй Рзоль. Це ж не лише будвництво дому. Цей поетичний шедевр написаний, як протокол. дея толоки укрансько хати – вдала, виплекана десятилттями, помтно, що вона глибока обдумана. Одначе ж сатанинський вогонь, який вергаться Петром Першим (той, що розпинав), знищу нову сторичну цлснсть шведв та укранцв. З людьми, що попри вдчай, навть в обмеженому оточенн не втрачають ври. Багато охочих у хол фотографувалися з лдером гурту "Мандри" Сергм Фоменком – Фомою. Але ж як саме? Як обставини х пдштовхнули одне до одного? Ось це усе наповнення виросло до повнометражного фльму.
Тому знову довелося вдкласти цей задум. Через нестачу фнансування зйомки фльму переривалися. Я не стрляв у людину, мен не довелося бути там. Ми подалися на вдповдний грант одержали пдтримку. При цьому дя картини охоплю понад 400 рокв.