Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока!
У Катерину закохалися тро козакв. цей сюжет привв фльм у наш дн, – каже режисер Михайло ллнко. Зрештою народилася дея об’днати ус под навколо сюжету балади Т.Г.Шевченка У т Катерини хата на помост. Знмальна група спвпрацю з Благодйним фондом допомоги арм “Повернись живим”. Вони нам давно знайом, нема сенсу ще раз перечитувати х. Навть походження власне уточнив — вн з само спан, вн Ламанчський, така соб незлобива ренкарнаця Дон-Кхота; на доказ чого витончена спанська гросмейстерський танок з Катериною. Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока! Якось я почув ц думки уголос вд брата. Робота над стрчкою почалася ще у 2013 роц. Зараз режисер возить цей фльм з допрем’рним показом у зон бойових дй. Дво з трьох козакв загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, а брат Катерини виявився не братом, а коханим.
Там написано тльки, що було. Ще до призначення голови Держкно вдбулося рзке скорочення списку фльмв, тобто частину робт, як пройшли птчинг, скоротили. У головних ролях: ванна ллнко, Богдан Бенюк, Дмитро Лнартович, Олег Примогенов, Сергй Романюк Одну з цих вйн називали на уроках стор в Москв гражданской войной на Украине. Я бачив, як реагують глядач: це дуже жива реакця, солдарна.
Сюжетом для сценарю Михайло ллнко взяв баладу Шевченка У т Катерини… – а це 66 рядкв про те, як Катерина не одне столття чека на кохану людину з полону. Ексголова Держкно Пилип леннко – як продюсер, а донька режисера ванна ллнко виконала головну роль – Катерини. До 1991 року я не мг сподватися зняти "Толоку" через гостру несумснсть з канонами радянсько деолог. Чим краще зайнятися: екранзацями чи в реальност вдосталь сюжетв? А коли, врешт-решт, усе збглося, ми у 2013 роц приступили до зйомок.