Катерина у балад Шевченка уявляться якоюсь такою фатальною жнкою, заради яко будь який чоловк пде на смерть. У фльм ллнка Катерина – ну… це просто звичайна Катерина у виконанн ванни ллнко. йдеться зовсм не про зовншнсть. Катерина викупля в останню хвилину засуджених на страту козакв. Але що мало так захопити у жнц х та ще й новрного Ахмета, аби йти на врну смерть?
На думку актора, толока - це позадуховна рч, яка всередин кожного укранця. Цей перод – неоцнений, адже це був чималий внесок. А це забита провнцйнсть, що укранська мова другосортна. 2004 року у лист до свого однокурсника та грецького друга режисера Фотоса Лампрнососа Михайло ллнко розповв йому про задуману ним екранзацю. “Для мене ц перегляди були дуже великою пдтримкою. Я не помчав врша Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост, а коли його вдкрив, то подумав, що це ж врш про хату. Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3 конкурсного вдбору Держкно. Хоча на них вже було запрограмовано фнансування, але вони залишилися за бортом виробництва. Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина. сть у мене брат диний
Цей фльм важко нам дався, до цього моменту йшли см рокв. Так само тро козакв з рядкв: просто Семен Босий, ван Голий та ван Ярошенко. З 2002 по 2003 рк — декан кнофакультету Кивського нацонального унверситету театру, кно телебачення мен вана Карпенка-Карого. Тод ця розмова настльки вразила Михайла ллнка, що згодом стала основою сюжету для майбутнього фльму. Ще одним смшним божевльним був Богдан Бенюк. У фльм стльки прошаркв, що кожен знайде щось сво, адже 400 рокв в однй стор — це чимало”. Я намряв ц фльми, але ц мр були безпдставними до 91-го року. Цкаво подивитися. В програм прес-конференц показ нового тзеру кнофльму “ТОЛОКА” та презентаця плакату до фльму, вдомого укранського художника музиканта Валеря Втера. нколи я сьогодн вдчуваю себе в переповненй електричц.
Звсно, директор Довженко-Центру ван Козленко не мг оминути тако под Я став батьком тшусь з того. Фльм хотли назвати "Життя одн хати" чи "Побачити померти". Режисер: Михайло ллнко У 2019 роц режисер та нш автори провели 26 показв у зон ООС для укранських бйцв. “Я дуже вдячний всй свой команд: не тльки творчй груп, присутнй у зал, а й мому братов – Юрю ллнку, адже дея створити цей фльм з’явилася у мене псля клькох реплк, як вн сказав пд час зйомок фльму “Вечр на вана Купала”.
26 лютого в вано-Франквську вдбудеться допрем’рний показ фльму Михайла ллнка Толока та зустрч з творчою групою: режисером Михайлом ллнко, ванною ллнко, котра зграла головну героню Катерину та саундпродюсером та одним з акторв Сергм Фоменко Фома (гурт Мандри).