— Тенденця очевидна. Варто згадати реплки одного з телевзйних каналв, коли пролунало, що укранська мова взагал не пристосована до серйозних тем. Можна укранською зняти якусь комедю чи какой-то водевльчик, а якщо йдеться про серйозн реч, то, вибачте, село село, й як там можуть бути серйозн флософськ розмови. Я трохи нтерпретую, але, по сут, факт залишаться фактом — прозвучало, що укранська мова не годиться для серйозного кно. Зараз з’явилися побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що фльми будуть знмати росйською, у фльмах гратимуть росйськ актори. Це у нас уже було закнчилося дуже погано — ми ледь не втратили власне кно.
Тож головну роль Катерини зграла саме донька Михайла ллнка ванна. Чи були так у вас? Вартсть стрчки – майже 28,4 мльйони гривень. Тобто наш фльм вийшов довол життствердним. Тльки 2018 року стрчка отримала дофнансування. У дитинств я не награвся грашками. Толока — це генетичний код укранцв, це порятунок, спасння. Заслуги стрчки очевидн: в зал сльози, смх – таку сумш нечасто побачиш. Там вдбувся дивний конкурс, який дос нкому незрозумлий.
Псля затяжно хвил цунам депресивного антигероя – ми бачимо, скльки людей втлю цей мпульс, який пригнчували чи навть забороняли”. — У режисерв люблять питати про особлив моменти пд час зйомок. Для цього вона йде на хитрсть та обця сво серце тому, хто вряту нби брата з османського полону. Я прихав до Кива, одразу потрапив а службу до вйськового телебачення паралельно знявся у картин "Оснн спогади" - чесько-ранському проект, де я грав солдата, який повернувся з пслявйськовим синдромом. 400-рчна сторя нашо стражденно земл, яку паплюжили, намагались використати та знищити. Джерело: ДержкноВже менше мсяця залишилося до прем'ри нового фльму-притч Михайла ллнка Толока, який охопить не одне столття укрансько стор на приклад одн хати покаже головн випробування, що пережив укранський народ: Голодомор, Чорнобиль, АТО, Сталн, Гтлер, навали татар полякв. Картину вдбрано для участ в Презентац проектв WORK-IN-PROGRESS третього за свтовими рейтингами мжнародного кнофестивалю у Карлових Варах та на Одеському мжнародному кнофестивал у липн 2013 року.
Романтична балада Толока режисера Михайла ллнка 12 березня вийде в широкий укранський кнопрокат. А срники все не закнчуються. У нас патротизм став ганебною хворобою. Кнопрокт Толока став одним з переможцв 3 конкурсного вдбору Держкно. Додамо, що напередодн старту прокату команда фльму оголосила про спльний прокт з фондом Повернись живим, за умовами якого см гривень з кожного квитка на Толоку будуть перерахован Фонду спрямован на допомогу арм. Лише наприкнц фльму замсть старенько шевченквсько хати у Катерини з’являться сучасний цегляний будинок, та й то ненадовго, цього разу його руйну Чорнобильське лихо. Режисер стрчки Михайло ллнко з’являться у стрчц у сцен перед фнальними титрами. У голов не встига виникнути асоцаця з картинкою.
Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Тому якщо ви колись допомагали арм та Майдану, чи брали участь в сторичних подях у будь-який спосб – то зможете вдчути, що вн про вас. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужими. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати, – наголосив засновник Фонду Повернись живим Вталй Дейнега.