См рокв роботи над стрчкою не позначилися на цлсност. Те, що зйомку Толоки ставили на паузу не видно на екран. Нема ефекту сукн, скроно з рзно тканини. Все чтко та органчно. А режисер ззнаться, що зупинка у робот над картиною пшла й на користь. В цей час почали вдбуватися так под, котр неможливо було гнорувати. У Тараса Шевченка така властивсть, що вн у кожному рядку, у кожнй букв – актуальний. ця актуальнсть почала заявляти про себе. Дуже радий, що виникла пауза, бо ми змогли не просто пролюструвати врш Шевченка, а наповнити його тим змстом, свдками учасниками якого ми , – наголосив Михайло ллнко.
"Фльм, я думаю, неодноразового користування, - пдкреслила ванна ллнко. "Толока" створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост", а дя фльму охоплю понад 400 рокв 12 важливих фрагментв стор Украни! Чому сюрреалстичний буревй пдняв вз з немовлятами, покрутив стрху з прив'язаною козою опустив додолу? Куляста блискавка, яку так намагаться зловити пацнт психлкарн Ломака – це символ ворогв Украни? Чи навпаки – попередження про небезпеку? Доки думаш, з'являться нший вдеоряд. Керу цим пдроздлом жнка з позивним Тайра. Як зазначають творц, фльм 400-рчною подорожжю хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, несумсних з життям, у пошуках тамниц толоки.
А ось нова голова Держкно Марина Кудерчук з чоловком “Цей фльм для мене звучить як гмн укранського волонтерства. Красногорвка”, - йдеться в повдомленн. Вн опинився з такою психчно хворою, агресивно налаштованою людиною вч-на-вч, це могло стати фналом його життя. це дуже тривожний момент. Псля презентац нового трейлеру з'явився також офцйний постер фльму Михайла ллнка "Толока" за мотивами балади Тараса Шевченка "У т Катерини хата на помост". У фльм спльного виробництва вн виграв цей конкурс, знмальна група вже почала вкладати сво грош знмати у Болгар, аж раптом вони дзналися, що фльм зупинили. Першим став фльм “Кборги”. нструмент д за принципом краудфандингу та дозволя усм охочим долучитись до фнансування проекту. Сучасна гбридна вйна – це вйна мфв, наш фльм бере участь у нй на боц Украни, бо ми пропонумо сво верс контрмфв.
Козацтво, Голодомор, Чорнобиль, вйни, революц - це те, що зробило наш народ таким, яким вн . У сцен перед фнальними титрами псня луна з додатковим куплетом, автором якого Сергй Фоменко, лдер Мандрв. Проте це дуже важко, адже стратегя, яку використову ворог, фактично не да пднятися. Насильницька укранзаця Украни – це фантастика. Украна була, , буде може нам треба перестати панкувати, а треба дуже добре подумати, як толокою ми побудумо таку Украну, яку хочемо бачити. Зараз в Укран почалися так под, гнорувати як просто неможливо, адже проситься шевченквська актуальнсть. Ще одним смшним божевльним був Богдан Бенюк.
— Саме там той глядач, на якому можна переврити, ма фльм якусь цну, чи н. Тому, щойно був готовий фльм Толока, я вдразу ж повз його туди. Поздка вдбулася восени, ми планували 12 показв, а влаштували 26. з Толокою прохали вд Щастя до Маруполя. Зробив висновки, ще було трохи часу пдправити деяк детал, змстити акценти, додати реплки.