Водночас вн пдкреслив, що впродовж роботи над фльмом орнтувався на сучасн под: “Я весь час ловив сигнали подй, як вдбуваються. наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм. Тому сюжет починаться 400 рокв тому, а закнчуться у наш дн”.
Найвдомш режисерськ роботи М. НА ГОЛОВНУЗакнчилось виробництво фльму-притч Михайла ллнка "Толока". той образ знахаря, образ козака-писарчука переда характер укранцв, вмння дивним чином перетворити, обернути небезпеку соб на користь. Вн домовився з Мнстерством оборони, щоб мене взяти з служби. Толоку пдтримали Державне агентство з питань кно та благодйн органзац. Тому важливо, щоб навть на рвн субтитрування глядач сприймав фльм.
Це спльна робота, яка, на жаль, не знайшла свого вдтворення навть у пснях. Рука торкаться зачитаних до дрок сторнок. Я пообцяв йому вдправити e-mail, мй лист до нього поступово перетворився на передмову до фльму — ми з однокурсником не бачилися пвтора року, мен довелося пояснювати йому ситуацю, яка склалася в нашому виробництв, перспективи фльму, згадати його вдвдування Украни. У Тараса Шевченка маленька балада про те, як закохалися в Катерину тро козакв. Нагадамо, в укранський прокат фльм виходить 12 березня. На велик екрани виходить виходить “Толока” — укранське сторичне кно про те, чому наша хата нколи не з краю. Показ фльму та зустрч з творчою групою “Толоки” вдбудуться в кнотеатр Палац Кно (вул. Прем’ра трейлеру вдбулася 11 грудня в рамках Зимового кноринку Одеського кнофестивалю. ТрейлерМи з Фотосом вчилися у Михайла Ромма з того часу пдтримумо дружн стосунки.
— Робота над сценарм, власне сюжетом, почалася, коли я гортав Кобзар звернув увагу на твр з двох сторнок. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була скраю, а завжди у центр уваги. То оддав би я всю силу Толоку пдтримали Державне агентство з питань кно та благодйн органзац. Коли люди раптом бачать серед ноч екран на стн, х збирають, показують новий фльм – я розумю, що це подя. “Компаня “ллнко Фльм” презентувала перший офцйний трейлер стрчки “Толока”, яка вийде у кнотеатральний прокат 12 березня 2020 року.