Фльм "Толока" заснований на нким, нколи, н за яких обставин н за як грош не пдтверджених, але абсолютно достоврних фактах, переврених особисто режисером Михайлом ллнком.
Трагедя в Польщ: 20-рчний хлопець з Пдгаччини розбився на автомобл…У дн шанування Великого Кобзаря у прокат виходить нова укранська повнометражна картина, створена за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост.. Фльм – це живий органзм У результат дофнансування картина отримала державну фнансову пдтримку розмром майже 28,4 мльйони гривень, що становить 98 вдсоткв вд загально вартост виробництва. Його, як поетичне кно, важко критикувати за сторичн огрхи, але й важко гучно хвалити, коли так помтн т нюанси, як б зробили його ще кращим. Скажмо, ми довго не могли визначитися, де знмати останню сцену толоки. Назива фльм романтичною баладою та першим кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. Адже за цю надзвичайно важливу складову фльму також вдповдав наш земляк.
Колись оцнюватимуть як певний концептуально-художнй документ часу", – сказав Сергй Фоменко (Фома), саунд-продюсер та актор стрчки. Фльм Михайла ллнка Толока виходить у широкий прокат. Врешт-решт, мй однокурсник допомг мен подивитися на фльм очима ноземця, для якого питання, як я цитував на початку, щирою спробою зменшити дистанцю до фльму. Вона першою з акторв заплакала над сценарм. На велик екрани виходить виходить “Толока” — укранське сторичне кно про те, чому наша хата нколи не з краю. Як б бди не падали на голови укранцв, одначе жнка приведе на свт нових дтей, роду не буде переводу. Так, я похвалив. — Дмитре, як коли Ви виршили, що будете актором? Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою. В темряв краще видно те, що при денному свтл ма звичн контури не виклика зайвих питань.
Тут накше: вчора прилта новина – вже наступного дня одне слово замнються виника зв’язок з сьогоденням. З 1997 року – органзатор кнофестивалю Вдкрита Нч. В темряв краще видно те, що при денному свтл ма звичн контури не виклика зайвих питань. Я кажу: “Ну, що поробиш, шукай нших, у нас удосталь хороших акторв”. Це дуже схоже на вкид контраверсйно нформац, яка не вдповда няким канонам нормального усвдомлення проблеми. Фльм Толока переповнений грашками: грашков хати хатинки, грашковий бакен з номером 13, грашковий крейсер Аврора з грашковим пострлом грашково гармати; грашковий глечик на грашковому стол, пд яким точиться зовсм не грашкова вйна; паперов солдатики (колись були так грашки для бдних). сну кно протокольне поетичне. Але Толока лишиться хорошим спогадом у тих, хто прийшов, подивився оцнив.
Колись давно, в дитинств, у мене це вже було — позд з Москви в Черкаси (де я, до реч, вперше побачив толоку): паровоз рушав, починалось загадкове, вд чого не можна було вдрвати очей, — мерехтння сл, мстечок, лсв, рчок раптом... Семафор у дикому пол — зупинка! тод можна було роздивитися кожну травинку, кожного метелика та невдомого пастуха з трьома козами.