Поступово силуети дйових осб почали виростати до неочкуваних масштабв, пропонувати мен сво мфи, символи, забобони.
сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року. – Це цкава думка про наше минуле, ще дотрипльске, коли так само пдймати хати. — Було три допрем'рн закордонн покази — у Вльнюс, Соф й Стамбул. Псля перерви у три роки, прокт “розморозили” на державному рвн надали додаткове фнансування. — Загалом, я йшов до прем’ри набагато довше.
Чому ж мене не пробира до мурашок магчний реалзм ллнка? нод непомтно, нод яскраво. ) Тльки ж для цього треба мати матеральний каптал, ресурс, а де його взяти? з лейтмотивом: Хата не мусить бути чужою, Чужа хата не своя. Фльм Толока (2020) спроба режисера провести сторичн паралел, мж минулим та сучаснстю.
Цей фльм особливий. Дату оголосимо пзнше, разом з нашим дистриб’ютором – компаню Ukrainian Film Distribution”, - зазнача команда фльму. Отак все й починалось, все дуже просто, - 53 роки тому. я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити свт зсередини нашо спльно хати. От Шевченко, фльми про Шевченка – вони рзн, цкав та не дуже. Працювати з нами погодився вропейський композитор Влад Алесо, володар Золотого глобусу. Про це прес-служба вдомства повдомила у Facebook.
Знмальна група спвпрацю з Благодйним фондом допомоги арм “Повернись живим”. З кожного проданого квитка 7 грн вдраховують у фонд, той свою чергою пдтриму стрчку нформацйно. Це вже друга така спвпраця “Повернись живим” з укранським кнематографом. Першим став фльм “Кборги”.