Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Там чомусь це питання не виника. Я починав у часи, коли росйсько мови було набагато бльше. Нагадувати про укранську, доводити та пояснювати доводилося чи не щодня. Я навчався у московському ВДКУ. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол. Приходиш в нститут, якщо не знаш мови – ди на рк на пдготовч курси, вчи й повертайся. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою.
— Чи зрозум сторичний символзм та аналог Толоки масова публка? Хто ваш глядач? Красногорвка”, - йдеться в повдомленн. Старт прокату картини мав вдбутись сьогодн, 12 березня, проте у зв’язку з запровадженням карантину його перенесено на невизначений термн, що викликало хвилю обурення, зокрема, й у колишнього очльника Державного агентства Украни з питань кно та продюсера Пилипа ллнка. Рука торкаться зачитаних до дрок сторнок. Синопсис: У Тараса Шевченка балада про те, як закохалися у Катерину тро козакв. За словами режисера, понад 60 рокв втчизняний кнематограф не брався за екранзацю творв Шевченка, адже бльше акцентували на його постат. Нема того в свт, Коли я перейшов до наступного класу, в якому продовжилося вивчання стор, я досить живо уявив соб, як до лтописця приходять збуджен сильно озброн люди. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року, за пдтримки Укранського культурного фонду.
Ваша участь в укранських картинах — велика частина вашого життя? сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року. Сьогодн теж намагаються називати громадянською. Знову ж таки: нчого поганого в цьому нема. Про те, як створювалась картина, зйомки яко зайняли см рокв, та для кого вона призначена радо Промнь розповв актор Дмитро Лнартович, який у стрчц викону роль вана.
Пд час одного з ворожих набгв татари полонили Василя та вдвезли до Криму. Вн розповв, що дея "Толоки" народилася в 1967 роц псля розмови з братом, режисером Юрм ллнком, а сюжет подарував Тарас Шевченко. Ми дуже ретельно готувалися до туру, , дякувати Богу, у нас усе чудово вийшло. “Сюжет почався тод, коли я перегорнув сторнки Шевченка побачив маленький врш, на дв сторнки, “У т Катерини хата на помост”. У голов не встига виникнути асоцаця з картинкою. З кожного проданого квитка 7 грн вдраховують у фонд, той свою чергою пдтриму стрчку нформацйно.
Чути, що актор не волод укранською мовою… Хотв би я побачити француза, який не волод настльки французькою; або польського, росйського актора. Там чомусь це питання не виника. Я починав у часи, коли росйсько мови було набагато бльше. Нагадувати про укранську, доводити та пояснювати доводилося чи не щодня. Я навчався у московському ВДКУ. На курс були студенти з Грец, сланд, Болгар, Чех, Монгол. Приходиш в нститут, якщо не знаш мови – ди на рк на пдготовч курси, вчи й повертайся. Я не мг прийти та сказати: принс сценарй укранською мовою.