сторичний фльм створено за мотивами врша У т Катерини хата на помост… Тараса Шевченка, написаного 1848 року.
— Михайле Герасимовичу, до прем’ри Толоки ви йшли аж цлих см рокв. Мабуть, саме псля т розмови народився задум фльму. Я прихав до Кива, одразу потрапив а службу до вйськового телебачення паралельно знявся у картин "Оснн спогади" - чесько-ранському проект, де я грав солдата, який повернувся з пслявйськовим синдромом. Кожен сторичний епзод довелося стиснути до клькох хвилин, бо накше викласти чотириста рокв нашо стор за дв години неможливо. “ван Миколайчук розповв мен незадовго до смерт, що у дитинств ледве не загинув вд божевльного маняка. Для цього вона йде на хитрсть та обця сво серце тому, хто вряту нби брата з османського полону. Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав.
Якби не толока, не було б-де й зустрти свого коханого. ВIДЕООпис Толока Вийшло трошки довше. Швидко руйнувалася хата, але й воскресала ще швидше, бо поруч завжди була глина, очерет, горбатилася степова акаця, а головне – толока! Бажаю нам усм, щоб ми дотовкли нашу перемогу, щоб ми побудували таку укранську хату, яку не знищить жодний сусд”, - сказала акторка. Здаться, це стосуться так само фльмв. “Толока” – вльна екранзаця вльних рядкв вльного поета – за вршем Тараса Шевченка, а також з ненадрукованого неоприлюдненого Юря ллнка та вана Миколайчука. Як повдомлялося ранше, укранський фльм "Вддана" за два вихдн збрав у прокат понад 5,5 млн гривень. Пд час заходу знмальна група та режисер картини Михайло ллнко розповли про роботу над фльмом.
Можемо згадувати останн фльми. Я навчався у московському ВДКУ. По сут, фльм явля собою велику передмову до врша Шевченка розгорнуту пслямову для нього. Ще читайте, як вдома голлвудська зрка потрапила в укранську комедю з Поляковою та Остапчуком "Побачення у Вегас". х ловити треба — навть без шансв пймати. Я трохи нтерпретую, але, по сут, факт залишаться фактом — прозвучало, що укранська мова не годиться для серйозного кно. Важко соб уявити ншу культуру, де на найвдомшу лтературну постать був накладений мораторй на пв столття. Вс ц фльми для мене – окрем дуже особлив сторнки. Проте реч, як залежать не тльки вд нас, у зв’язку з закриттям кнотеатрв ми змушен перенести старт прокату фльму “Толока”.
Можете не поврити, але фльм почався ще в 1967 роц. Зйомки стартували у 2013-му. Тод под почали розгортатися настльки бурхливо, що не могли не торкнутися фльму. Довелося зупинитися. Нараз багато фльмв, як мають непросту сторю – знмаюся вдвч або навть утрич довше. Але, менше з тим, поки була павза я здив з фльмом “ТойХтоПройшовКрзьВогонь” до наших хлопцв на Схд. Досить так поздив добряче: було приблизно 60 показв. я возив з собою фрагменти незавершено “Толоки”. Була можливсть посплкуватися, показати, возили з собою апаратуру. нколи покази були в дуже дивних ситуацях, часом просто неба. Це для мене був величезний досвд.