Була ще одна важлива грань – добровольц та волонтери АТО, до яких я здив протягом 2014-2016 рокв, показував “ТойХтоПройШовКрзьВогонь” у блндажах, на блок-постах просто неба. Возив з собою також фрагменти незавершено “Толоки”. Показував, коментував, слухав.
Перше враження вд урокв стор в школ — картинка в пдручнику: чернець, ледь освтлений свчкою перед книжкою, в яку вн запису сво найсвжш враження вд того, що вдбуваться в темряв за вконцем кел. ЗАВДАННЯ — ПОМНЯТИ ФЛОСОФЮ ЖИТТЯ УКРАНЦВ Кожне випробування руйну хату головно герон Катерини. Пд час першого туру з показом ми були знайом ранше, якось несподвано перетнулися на блокпосту. На жаль, тепер знову бачимо, що деяк телеканали перестали дублювати фльми, росйський продукт знову заполонив укранський телепростр…
Але Толока лишиться хорошим спогадом у тих, хто прийшов, подивився оцнив. Завдяки такому кно можна з упевненстю дивитися в майбутн спонукати до цього глядача. Першими фльм Толока у допрем’рному показ побачили на передовй та у прифронтових регонах на сход Украни, де було здйснено 26 показв – вд Щастя до Маруполя. Ох, цкава ж укранська сторя! Тльки за останн 400 рокв вдбулося стльки всього, що й не перерахуш. Михайло ллнко творить свою екранну сторю, концентруючи велику кльксть найрзномантнших художнх засобв. Сюжет фльму "Толока": в балад Шевченка розповдаться про Катерину, якй вдалося заполонити серця трьох козакв.
В укранськй символц його втрата попереджа про лихо. Стрчка кардинально вдрзняться вд 90% того, що зараз показують в кнотеатрах. Трохи пзнше з’явився сценарй Фучжоу 7-го маршруту, але я х змг зняти тльки псля 91-го року. Модерував захд Сергй Неретн, першим вн, звсно, запросив сказати вступне слово режисера стрчки Михайла ллнка. Про це повдомля кореспондент Укрнформу. Зараз побоювання, що значна частина буде орнтована на росйський ринок, а це означа, що будуть знмати фльми росйською мовою, у фльмах гратимуть росйськ актори. Цльова аудиторя мистецько акц – вйськовослужбовц ООС та мешканц прифронтових населених пунктв. Я виршив зробити свою маленьку версю”, - розповв режисер.
Також серед гостей був помчений режисер ван Сауткн