"Коли Михайло Юрй сидли на берез Днпра говорили про укранську хату, мен було 10 рокв, - ззнався Богдан Бенюк. - я мав щастя, абсолютно пдсвдомо, попадати на так толоки, як були пов'язан з гуртуванням людей, як пднмали нагальну потрбну рч. Я ставився до цього примно, я бачив, яка кльксть робт виконувалася, наприклад, до третьо-четверто години дня, а потм ц люди вмли дуже гарно вдспвати це, порадти цьому, що вони зробили, це був якийсь такий запас мцност".
Але головне - толока. саме тому ми погодилися з ним спвпрацювати. Я не знайшов окремо теми в кно. Але щоб вразило, зачепило так, що хочеться знову йти дивитися – також н. “Час розпрозорю геров. — Скажу, що звичайна публка не бачила фльму, бо ще пд час знмального пероду Михайло Герасимович ллнко хотв, щоб першим його глядачем був укранський вйськовий. А коли я прочитав баладу Шевченка – тод вс пазли склалися. "Коли Украну рвали на шматки, нас об'днувала саме толока. Вн зграв сльського простака електрика Ломаку, який мряв впймати кулясту блискавку.
Толока - дивний, ба навть, сюрреалстичний фльм про Катерину. Бо задумав ще 1967 року. наскльки це було можливо, намагався разом з групою, з акторами вдобразити це у фльм. Хтось пдказав йому виписати довдку, що той чоловк здоровий це врятувало життя легендарного актора. Допрем’рний тур картини зоною ООС пройшов восени 2019 року за пдтримки УКФ. Крана: Дал сюжет склався сам: Продаться незавершена вйна. Нареченого налякав дивний ритуал першо шлюбно ноч, прийнятий у см' наречено – "Вдрзаться частина." ллнко Михайло найбльш вдомий фльмами ТойХтоПройшовКрзьВогонь, Фучжоу.
Щонайменше хтось вдразу порине в сторю, згада Довженка Параджанова, хтось скаже, що сучасн комерцйн комед – чудова альтернатива голлвудщин, дехто в захват вд фестивальних картин, а для когось такого поняття не сну взагал. Однак творча група призупинила працю через под на Майдан бойов д на Донбас. А якщо ти не хочеш, тод набагато складнше буде жити. Його мамо зняти з одного дубля, бо сонце заходить. Грим, поведнка, мова – було з чого посмятися навть злякатися. Кожне випробування руйну хату, але вона вперто вдбудову. коли ми псля тривало перерви поновили зйомки, то вже не могли його повнстю переробити. Головн рол виконали ванна ллнко (Катерина), Дмитро Лнартович (ван), Богдан Бенюк (Ломака), Сергй Романюк (Бригадир), Олег Примогенов (Генерал), Мирослав Гай (Кайсак Бабай), Тетяна Нагрняк (зольда), вгеня Конюх (Маруся), Василь Кухарський (Семен Босий), Дмитро Рибалевський (Василь).
Стрчка вийшла неймоврно музичною та мелодйною. це не дивно. Адже лейтмотивом картини стала укранська народна псня Чорн очка, як терен. Вона звучить впродовж усього фльму, кожного разу по-ншому, а у фнал отриму потужну авторську нтерпретацю. Музикою пронизана вся стрчка. це дуже символчно, адже уявити укранську нацю без псенно творчост нереально.