Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка – тод вс пазли склалися. Я знаю, що у нас багато випускникв, дебютантв, як можуть хочуть. Поряд з проблемами, що стосуються перспективи, й невдкладн. У прокат фльм Толока вийде з 12 березня. На Майдан теж була толока, яка будувала нашу хату. Фльм пдйде цнителям творв укранських класикв не тльки. Але не варто забувати: грашки, якими ми грамося, нколи починають гратися нами.
Це перший за часв незалежност фльм, знятий за мотивами творчост Тараса Шевченка. Зйомки вдновилися, водночас под розгорталися свом ладом, а под ц – драматичн. Так сигнали не можна назвати оптимстичними. Якщо згадате, його творв на кноекранах Украни не було останн 60 рокв. Важко розлучатися з фльмами, як забрали у мене хба що не удвч бльше рокв, нж я прожив. За допомогою сучасних технологй глядачам проводять детальний екскурс в сторю, дозволяючи познайомитися з долею ц мужньо жнки. Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав. це той епзод, який з'явився вже в процес створення фльму – псля анекс пвострова Росю. Для того, щоб розгорнути широку сторичну панораму, я зробив припущення, що шукали брата 400 рокв.
Фотозон було достатньо, бажаючих зробити свтлини - теж. Багатство артефактв з фльму Матералами вода, глина, свж коров’яч або кнськ кзяки та житня солома, як змшуються у певнй пропорц за допомогою саме толоки. Особливо, коли показували великого нациста картонне вйсько. Це засмутило багатьох нших виробникв кнопродукц, яким доводилося шукати ще й приватн джерела дофнансування свох фльмв. Як саме?