Фльм нагаду про традицйний, але напвзабутий механзм толоки, як способу об'днання спльноти в кризовй ситуац за вдсутност шансв на порятунок.
Оскльки ця картина за жанром пригодницька, то спокою глядач не вдчу, все вдбуваться на "внутршнй пружин", – розповв Дмитро Лнартович. Режисер та автор сценарю – Михайло ллнко, оператор-постановник – Олександр Кришталович; художники-постановники: Роман Адамович та Микола Кщук; композитор – Роман Вишневський. Кадр з фльму "Толока" / Фото Толока У Толоц ця поздка трива 400 рокв. Письменники: Михайло ллнко, Тарас Шевченко
Тепер ус ц внески мають стни, двер, вкна, стрху. — Першою почала працювати моя донька ванка ллнко (у фльм Катерина), коли навчилася читати. Костюми до фльму пдбирали гуртом. Розказати про Толоку як укранське явище режисер фльму Михайло ллнко задумав ще понад пвстолття тому. Все, що я пам’ятаю до школи, — також Черкаси. Наприклад, державне фнансування наполяга на виробництв фльму через державну студю Довженка, яка обклада кошторис фльму свом внутршнм податком.
Нараз багато фльмв, як мають непросту сторю – знмаюся вдвч або навть утрич довше. А за 18-20 рокв донька виросла, стала акторкою та балериною. Звукорежисер: Артем Мостовий В основ сюжету стрчки – один з творв Тараса Шевченка, а хронологя д простягаться аж на 400 рокв. Толока зазвичай одноразовою безоплатною працею гуртом для швидкого виконання велико за обсягом роботи.
А до того той афганець каже — досить хату мастити, я вам побудую справжнй будинок. буду цегляний котедж... бля Чорнобильсько АЕС у 1986 роц... знову термново треба скликати толоку, бо зима не чека. У тих роздумах вона поднан два боки одн медал чи хати. Укранська хата живе вд вйни до вйни... Толока — це генетичний код укранцв, це порятунок, спасння. Але все ж таки час будувати щось нше, мцне надйне, щоб не можна було спалити чи зруйнувати.