Кажуть: "Як човна назвали, так вн попливе". Здаться, це стосуться так само фльмв.
Дя фльму трива 400 рокв, а хата, у якй вона живе, стоть цлою вд вйни до вйни. Якби я тод почав знмати стрчку, я би знмав ншу актрису, бо ж потрбна була доросла жнка, а не двчина. Бо це реквзит, нструмент самопзнання. Що вкотре продемонструвало циклчнсть стор. Катерина ряту не тльки свй дм, а й тих, кого вн зберг вд холоду, голоду, вйн, пожеж тощо.
Якби вам запропонували зняти другу частину Толоки, аби вискочити на новий рвень, ви б взялися? Це була робота не дуже регулярна, вдповдно вд цього залежали заробтки. Щоб, можливо, перед фльмом показувати. Так було майже з кожним мом фльмом: "Вибачте, Михайле Герасимовичу, у вас перед тим був хороший фльм, а що ви принесли тепер? "Фучжоу"… Що це таке, для чого, кому?" Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, переда кореспондент Льввського порталу.
Помер один з акторв — Вталй Лнецький, який почав знматися у фльм. Я ставився до цього примно, я бачив, яка кльксть робт виконувалася, наприклад, до третьо-четверто години дня, а потм ц люди вмли дуже гарно вдспвати це, порадти цьому, що вони зробили, це був якийсь такий запас мцност". Так говорить про дею створення фльму сам режисер Михайло ллнко: Можливсть реально пдйти до реалзац Толоки з’явилася лише псля 1991-го. Зарплати гонорари на кностудях зафксован законом на такому рвн, що вс шукають роботу на телебаченн, за кордоном або в нших сферах дяльност. Окремо слд закцентувати увагу на музичному супровод фльму, до якого доклав руку Сергй (Фома) Фоменко, фронтмен гурту “Мандри”. Генеральним медапартнером виступив телеканал ICTV.