— Мен вже немало рокв. Не кажу про 25, навть не 50. Вдоме таке прислв’я: Хочеш насмшити Бога — подлися з ним планами. Навть не знаю, що сказати…За дв години у стрчц Толока показав чотириста рокв укрансько стор режисер Михайло ллнко. Назива фльм романтичною баладою та першим кно за мотивами твору Тараса Шевченка У т Катерини хата на помост. А глядач, як побачили фльм на до прем'рному показ у всеукранському тур, в соцмережах пишуть, що це нацонально-патротичний сюрреалзм. Фльм у широкий прокат виходить 12 березня.
Хай там як, режисер не лише представив прем'ру фльму, але й нагадав про поняття само толоки. Бо ж так: Або толока, або сварка. – Це цкава думка про наше минуле, ще дотрипльске, коли так само пдймати хати. Там вже навть не знаю скльки призв на рзних фестивалях. — Кльксть не завжди перероста в яксть…
Цей фльм — не просто сторя кохання двчини, яка чека коханого з полону. Крайня толока у нашому фльм вдбуваться в Криму. Завдяки толоц жодна хата в Укран нколи не була “скраю”, а завжди у центр громади. ЗАВДАННЯ — ПОМНЯТИ ФЛОСОФЮ ЖИТТЯ УКРАНЦВ Туди закладена бунтарська основа. Я ставився до цього примно, я бачив, яка кльксть робт виконувалася, наприклад, до третьо-четверто години дня, а потм ц люди вмли дуже гарно вдспвати це, порадти цьому, що вони зробили, це був якийсь такий запас мцност". Саундтреком у стрчц стала псня Чорн очка, як терен, але дописали додатковий текст. Сценарй, що почався з розмови з братом, розшукав свй сюжет у рядках балади про Катерину, звернувся по допомогу до спогадв легендарного укранського актора: ллнко, Шевченко, Миколайчук – у цьому трикутнику я складав сюжет фльму, шукав тамницю толоки. Правовласники фльму переховуватимуть з кожного придбаного квитка 7 гривень на потреби укранським вйськовим.
Про що тод хотли зняти картину? Чи зазнав змн початковий задум? яку роль у цьому процес вдграли Юрй ллнко та ван Миколайчук? Чи нема крани, А срники все не закнчуються. Звсно, директор Довженко-Центру ван Козленко не мг оминути тако под — Отже, багато стрчок, як мали б вийти цього чи наступного року, покладуть на полицю? Робота над фльмом Толока почалася ще 2013-го. Створений фльм за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини….
Бг часу та сторичн под у фльм частково будуть втлен у змодельованому, нод навть грашковому вигляд.