Режисер, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв: На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами Толоки до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди. Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти.
Але та робота була, як казка, — творча атмосфера, оч горли. Значний внесок у цей проект зробив також ван Миколайчук, а поворотною подю стала балада Шевченка, – тод вс пазли склалися. Якщо вс звикли бачити мене в образ людини, свдомого укранця чи героя, який вдстою нтереси сво земл. У нтерв’ю Радо Культура вн розповв про пошуки себе, участь в ООС, рол в кно та колисков для свох синв. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц на фронт. Марцнкв запитав про роль франквських акторв у стрчц. Вони у мене рзн: на вйськову тематику, лрична тема й стор про кохання. У мене навть листи вд Госкно СССР, де написано: Извините, этот замысел в наш тематический план не ложится. про вйну. Важко знайти фльм, який так концентровано вмща ментальнсть укранства, як це робить Толока.
Промокампаня стрчки вдбудеться за пдтримки Благодйного фонду горя Янковського. Добре в ц Катерини виходило прямо дивитися в оч ворогам. Романтична балада “Толока” - це перша екранзаця творв Тараса Шевченка за останн 50 рокв. лише дерев’яна конструкця. 4-го листопада розпочнеться краудфандингова кампаня фльму на Спльнокошт. Зйомки фльму стартували у лютому 2013 року, а прем’ра картини запланована на березень 2014 року – до 200-рччя вд дня народження Великого Кобзаря. При бажанн це можна сказати про будь-який фльм.
Я бачив, як реагують глядач: це дуже жива реакця, солдарна. Фльм "Толока" – це ваш дитячий калейдоскоп, який ви ховали пд подушку, коли лягали спати. паралельно, якщо маю час, я займаюся самоосвтою, я беру нструмент, я пишу тексти, я граю псень, ходжу на мистецьк платформи псенною оповддю розказую про теми, як мене цкавлять. Я не стрляв у людину, мен не довелося бути там. А ще там тршки дива.
“Толока” створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У т Катерини хата на помост”. Дя фльму охоплю понад 400 рокв 14 важливих фрагментв стор Украни.