Фльм починаться в далекому минулому закнчуться в наш дн. дея толоки укрансько хати – вдала, виплекана десятилттями, помтно, що вона глибока обдумана. Однак найпершими глядачами Толоки стали хлопц на фронт. Коли настали часи горбачовсько перебудови, я подумав, що, може, зараз-таки вдасться отримати згоду на зйомку такого фльму. А особливо, вноч. Творча команда нараз тсно спвпрацю з фондом Повернись живим. Це сталося, коли ван ще вчився у школ. Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти. Стрчка знята укранським режисером Михайлом ллнком за мотивами балади Тараса Шевченка У т Катерини…, а сюжет охоплю 400 рокв стор Украни, переда кореспондент Льввського порталу.
Творц фльму запрошують на преспоказ та пресконференцю стрчки, як вдбудуться 10 березня у кнотеатр Кивська Русь (вулиця Счових Стрльцв, 93). Чому сюрреалстичний буревй пдняв вз з немовлятами, покрутив стрху з прив'язаною козою опустив додолу? Куляста блискавка, яку так намагаться зловити пацнт психлкарн Ломака – це символ ворогв Украни? Чи навпаки – попередження про небезпеку? Доки думаш, з'являться нший вдеоряд. Звукорежисер: Артем Мостовий Вони у мене рзн: на вйськову тематику, лрична тема й стор про кохання. Шкода, що нема очевидного сектора в кнотеатрах – короткометражок. Участь у пресконференц взьмуть режисер Михайло ллнко, актори фльму ванна ллнко та Богдан Бенюк, представники Державного агентства Украни з питань кно та Фонду Повернись живим. Я гарантую, що це кно не залишить вас байдужим. “Трива допрем'рний показ повнометражного укранського фльму "Толока". Але справжн народження фльму – в глядацькй зал. Було клька версй.
Актори рол фльму "Толока": ванна ллнко – Катерина, Дмитро Лнартович – ван, Богдан Бенюк – Ломака, Сергй Романюк – Бригадир, Олег Примогенов – Генерал, Мирослав Гай – Кайсак Бабай, Тетяна Нагрняк – зольда, вгеня Конюх – Маруся, Василь Кухарський – Семен Босий, Костянтин Войтенко – ван Голий, Дмитро Рибалевський – Василь, Юрко ллнко – Тристан у 5 рокв, Олександр Терещенко – Тристан у 19 рокв Символчно в фнальному епзод фльму, який вдбуваться в Криму, знявся Ахтем Сейтаблав. Я виршив зробити свою маленьку версю”, - розповв режисер. З нагоди довгоочкувано прем’ри, ми збрали 5 цкавих фактв в цифрах про фльм. Складнощв реалзац де додало те, що розпочався Майдан, а згодом вйна, тож укранцям було не до культури, збрати решту 14 мльйонв на “Великй де” не вдалося. Зграла донька режисера - ванна ллнко. Грник, м.
Михайло ллнко про укранське кно: Головне, щоб знову не було павзи