Режисер, автор сценарю та спвпродюсер фльму Михайло ллнко розповв: На початку вйни я часто здив з свом попереднм фльмом з фрагментами Толоки до бйцв на Схд: вд Щастя до Маруполя, показував фльм у блндажах, просто неба, там, де нема кнотеатрв. Тому для мене захисники Украни – це не чуж люди. Фонд Повернись живим допомага м, фльм Толока також хоче долучитися й допомогти.
Синопсис: У Тараса Шевченка балада про те, як у Катерину закохалися тро козакв. Кнопрокт Толока став одним з переможцв конкурсного вдбору Держкно. Так, завдяки спльним зусиллям укранц берегли свй народ – вд часв татаро-монгольських навал до сьогодн. Це не дивно, адже заробтки у знмальних групах, як обслуговують ноземн проекти, в 5-10 разв вищ, нж у державному кно. Музикою пронизана вся стрчка. ) за пвтора року отримав клька серйозних мжнародних призв (починаючи з Берлна), але так не був показаний у нашому ефр (за прокат вже й не кажу).
Мене тод це просто вразило", - додав ллнко. Браво! – це слово, мабуть, найточнше охарактеризу гру в стрчц. — Бачимо, що на екранах набагато бльше з’явилося укранських фльмв. Однак надя, що псля вимушено перерви глядач пде до кнотеатрв у подвйнй клькост. дивитися, думати, дяти! Це для мене був величезний досвд. Чарвна посмшка акторки Римми Зюбно.
400 рокв у двох годинах. У кно тлом стали под в стор Украни за останн 400 рокв. Через обмежену кльксть мсць у зал на показ змогли потрапити не вс. Регулярно виходили прем’ри фльмв, у прокат з’явилися непоган показники. Костюми до фльму пдбирали гуртом. теми там пднят, як дуже для нас актуальн. Кожен може згадати, скльки довелось винести жнц пд час вйни.
Потрбно знайти баланс: багато укрансько лтератури, яка варта екранзац. Була хороша екранзаця за мотивами твору Шевченка “Каптанша” в 1987 роц з Богданом Ступкою в головнй рол. На жаль, у 1987 роц наш фльми нхто нде не дивився. Але це була робота суто для телевзйно дистрибуц.